Nederlandse tekst English text

"Black Dog laat tijden Led Zeppelin herleven." (Utrecht Roxx Magazine)

"Blackdog is een spetterende live-band, die het repertoire van Led Zeppelin fantastisch neer zet!" (Café Stairway to Heaven, Utrecht).

"Zelfs als je niet van Led Zeppelin houdt is het te gek: er wordt zo goed, enthousiast en met plezier gespeeld dat je gewoon meegesleept wordt!" (Café Rocks, Enschede).

"Black Dog wist zowel de kwaliteit als de sound bijzonder goed te benaderen. Een absolute aanrader voor de liefhebbers van Led Zeppelin."(The Clash of the Coverbands).

Het publiek wordt overdonderd door een ongeëvenaarde presentatie van Led Zeppelinmuziek van zowel zang als gitaar, bas en drumwerk. Dit kunststuk wordt uitgevoerd door zeer getalenteerde en ervaren muzikanten.

Fred Jaquet Fred Jaquet - Bas
Op 7-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste gitaar van Frank Kraaijeveld (Bintangs-bassist), maar al snel werden de onderste 2 snaren er afgeknipt en vervangen door bassnaren. Zo begon de carrière van Fred Jacquet (naast bassist in Black Dog) ook bassist/zanger van de Big Bam Boom Band. Is zijn muzikale carrière begonnen in Haarlem, als bassist en/of zanger bassist in diverse bands. Dit liep van pure hardrock (Second Skin, met o.a Erwin Java op gitaar) tot stemmingsorkest (Hydra) en van Bluegrassband (10 Mistakes), via popband (Spex) tot rocktheater (flikkertejatergroep Supertamp en Rocktheater Zuidlaren). Daarnaast heeft hij verschillende malen deelgenomen aan sessions (met Bertus Borgers, Kaz Lux, Harry Muskee) en kortlopende projecten (Night Of The Giants met Erwin Java, Adje v/d Berg, Jos Zomer, Inkie de Jong, Harry Kwant en Henkie Torpedo).

Alfred v/d Linden Alfred v/d Linden - Gitaar
Op het podium kon je hem al zien als gitarist in bands als Bintangs, Big Bam Boom Band, Juniors, Frank Kraaijeveld Band en nog vele anderen. Alfred behoort tot één van de beste rockgitaristen van Nederland. Hij heeft voor veel bekende bands de studio-gitaarpartijen ingespeeld. Hij is dan ook fenomenaal met een gitaar in zijn handen en kan als één van de weinigen het repertoire van Led Zeppelin spelen. Ook Alfred ragt, net als Jimmy Page, met de strijkstok over de snaren van zijn gitaar.


Jan van Bodegraven Jan van Bodegraven - Zang
In 1972 speelde Jan met zijn eerste Beverwijkse bandje Fire Lane. Daaruit volgde de oprichting van Tilt, een naam die Jan had verworven als Pin-Ball Wizard, Jantje Tilt. Van 1973 tot +- 1979 maakte Tilt heel rockend Nederland onveilig. Begin '80 zong Jan een jaartje in Atomix. Pas toen hij na 1983 zijn eigen café Boothill in Castricum had geopend ging het echt loos. Met The Boothill Undertakers speelde hij door de hele Benelux, was op radio en t.v. Deze band begon ooit als ZZ Top coverband, maar langzamerhand kreeg het eigen werk de overhand. Dit was één van de eerste Nederlandse bands met een CD opgenomen, uitgebracht en gepromoot in eigen beheer. In 1990 deed Jan mee met Hennie's Sound Mix Show als Jim Morrisson. Daarna ging Jan verder met het IJmuidense La Grange, dat muzikaal meer in het verlengde lag van de smaak en stem van Jan. Extreme uitdagingen werden aangegaan, waaronder volledig akoestische optredens, en zelfs aangevuld met twee zangeressen, pianist, vier blazers en vier strijkers. Jimmy Page en Robert Plant hadden net Unleaded uitgebracht en La Grange deed dit voorzichtig na. Tal van Zeppelin-nummers werden gecoverd met compleet orkest. Big Bam Boom Band speelde regelmatig in de IJmond, waar Jan ook kwam en de contacten werden gemaakt. Rock en roll in het algemeen en Led Zeppelin in het bijzonder bracht Jan bij de B.B.B. Band en gaat nu verder als Black Dog, het ultieme Led Zeppelin gevoel.

Wessel van Alphen Wessel van Alphen - Drums
Wessel is reeds op jonge leeftijd begonnen met drummen. Na een periode de aandacht te hebben verlegd naar andere zaken, werd hij rond zijn 25e weer gevraagd om te komen spelen bij de Marktbrothers (jaren 60/70 Covers), daarna speelde hij bij RoadApples (rock covers, later enkel nog eigen werk) en sinds halverwege 2003 bij No Discussion (rock covers). In 2004 begon Wessel als drummer bij de Big Bam Boom Band en werd van daaruit gevraagd een keer met Black Dog mee te spelen. Dat beviel van beide zijden dusdanig dat hij sindsdien vast onderdeel uitmaakt van deze band.

William Rimmer - Evening, Fall of Day